6948 727166
+

προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας

Η Εκπαιδευτική Θεραπευτική Ιππασία απευθύνεται σε όλους!

Στην Ιπποστήριξη παρέχουμε 8 διαφορετικά προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας, τα οποία απευθύνονται σε όλους. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από δύο ετών και ενήλικες κάθε ηλικίας, εφ’όσον έχουν άδεια από το γιατρό τους.

Οι δραστηριότητες και οι ασκήσεις σχεδιάζονται και εκτελούνται πάντα με θεραπευτικούς και ψυχοεκπαιδευτικούς στόχους και προσαρμόζονται πάντα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του συμμετέχοντα. Η συνεδρία πάντα ξεκινά με την προετοιμασία τού αλόγου από τον ιππέα (περιποίηση του αλόγου, βούρτσισμα, τοποθέτηση εξοπλισμού) και τελειώνει αφού ο ιππέας αφαιρέσει τον εξοπλισμό από το άλογο και το επιβραβεύσει / ευχαριστήσει με μια αγκαλιά και μια λιχουδιά.

  • Εστιάζουμε στις δυνατότητες
  • Θέτουμε στόχους που μπορεί να πετύχει ο ιππέας
  • Επιβραβεύουμε κάθε επιτυχία

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

«Ψυχοκινητική Ανάπτυξη»

Θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά από 2 ετών, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές, νοητικές, μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Έφιππες δραστηριότητες και ασκήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη γνωστικών, οπτικοκινητικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Η κάθε συνεδρία συνδυάζει έφιππο θεραπευτικό παιχνίδι (play therapy) και έφιππη εργοθεραπεία (occupational therapy).

πρόγραμμα1
πρόγραμμα2

«Κένταυρος»

Θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 2 ετών, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν νευρολογικά και κινητικά προβλήματα. Η κάθε συνεδρία συνδυάζει Ιπποθεραπεία και ασκήσεις Bobath, με στόχο τη μυική ενδυνάμωση, τη βελτίωση της ισορροπίας, τη μείωση της σπαστικότητας και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

«Το παιδί παίζει με το άλογο»

Έφιππες δραστηριότητες, παιγνιοθεραπεία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά από 2 ετών.

πρόγραμμα3
πρόγραμμα4

«Συνεργασία»

Ομαδικό πρόγραμμα για παιδιά από 2 ετών, που συνδυάζει παιγνιοθεραπεία με έφιππες δραστηριότητες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας.

«Οικογένεια»

Ομαδικό πρόγραμμα για αδέρφια από 2 ετών, με έφιππες ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη βελτίωση της σχέσης μεταξύ αδερφών.

πρόγραμμα5
πρόγραμμα6

«Περί Ιππικής»

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και εφήβους.

Γνωριμία με τον κόσμο του αλόγου, εκπαίδευση στην ιπποκομία και έφιππες δραστηριότητες που στοχεύουν στη μυική ενδυνάμωση και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

«Ξανθίπη»

Ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση της ψυχολογίας και την υπέρβαση φόβων.

πρόγραμμα7

«Πήγασος»

Πρόγραμμα με έφιππες ασκήσεις yoga και pilates.

Μυική ενδυνάμωση, ευελιξία, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ευεξία.

No Fields Found.