6948 727166
+

άλογα

Το άλογο είναι ο πολύτιμος και απαραίτητος συνεργάτης στις συνεδρίες Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Ιππασίας.

Η εκπαίδευση του “θεραπευτικού αλόγου” είναι μακροχρόνια και πολυδιάστατη. Η ψυχική και σωματική υγεία του αλόγου, σε συνδυασμό με τον ήρεμο και φιλικό χαρακτήρα του, αποτελούν τη βάση από όπου ξεκινάει και η εκπαίδευση του.

Η σχέση που αναπτύσσουν οι αναβάτες με το άλογό τους είναι μοναδική. Σχέση αγάπης, επαφής, σεβασμού και συνεργασίας. Κάθε αναβατης μαθαίνει να φροντίζει το άλογό του και να σέβεται τις ανάγκες και το χαρακτήρα του. Το άλογο είναι συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα. Με τα δικά του πόδια βαδίζουμε, στην πλάτη του μαθαίνουμε, με μια αγκαλιά το επιβραβεύουμε.

Στην Ιπποστήριξη επιλέξαμε με προσοχή τα άλογα-συνεργάτες μας, εστιάζοντας στο χαρακτήρα, στην ηλικία, στη μορφολογία και στην κίνηση τους. Όλα τα άλογά μας ολοκλήρωσαν επιτυχώς 3μηνη εκπαίδευση στις δραστηριότητες, στα ερεθίσματα, στα παιχνίδια, στο βηματισμό και στην εκτέλεση συνεδριών θεραπευτικής ιππασίας. Είναι φιλικά, κοινωνικά, ήρεμα, υγιή, συνεργάσιμα, με σωστή ανατομία και κίνηση για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών.


Νίο                                          Ροζ

 

 

Μελίνα                                      Ανθή

 

 

Κρίστη

No Fields Found.