6948 727166
+

“Ιπποστήριξη” Α.Μ.Κ.Ε.

Η “Ιπποστήριξη” ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2013 στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και είναι το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας, ιπποθεραπείας και εκπαίδευσης στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας θεραπευτικής ιππασίας (Horses in Education and Therapy International HETI), με εξειδικευμένους στη Θεραπευτική Ιππασία Ψυχολόγους, Φυσιοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτές και Προπονητές.

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος αποκατάστασης και θεραπείας που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με νοητικές και νευρολογικές διαταραχές, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες, γεννετικά σύνδρομα, συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα συμπεριφοράς.

Στη θεραπευτική ιππασία το άλογο και το περιβάλλον του αποτελούν το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.  Η τρισδιάστατη κίνηση του αλόγου σε συνδυασμό με έφιππες ψυχοεκπαιδευτικές ασκήσεις και δραστηριότητες συνθέτουν μία πολυαισθητηριακή εμπειρία που στοχεύει στη θεραπεία, την αποκατάσταση και την εκπαίδευση.

Στην Ιπποστήριξη λειτουργούν προγράμματα για όλες τις ηλικίες και όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα ειδικά εκπαιδευμένα, φιλικά και αξιαγάπητα αλογάκια μας, σε εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά και ειδικές ομάδες.

Το Κέντρο μας διαθέτει ράμπα ασφαλείας για την ίππευση, τουαλέτα ΑΜΕΑ και κλειστό στίβο, ο οποίος μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε τις συνεδρίες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Στην “Ιπποστήριξη” πραγματοποιούνται ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εκπαιδευτικής Θεραπευτικής Ιππασίας που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και στοχεύουν στη θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην εκπαίδευση, στη μυική ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, στην ευεξία και στη δημιουργική απασχόληση των μελών μας.

No Fields Found.