6948 727166
+

Κατερίνα Ρόκου

Ονομάζομαι Κατερίνα Ρόκου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Είμαι ψυχολόγος, με ειδίκευση στην ειδική αγωγή και τη θεραπευτική ιππασία.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στην ψυχολογία (Bachelor of Science in Psychology, University of Linkoln 2003) παρακολούθησα τετραετή εκπαίδευση (2000 – 2004) στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, ολοκλήρωσα πρόγραμμα ετήσιας πρακτικής άσκησης στο κέντρο αποτοξίνωσης “Αργώ” στη Θεσσαλονίκη και σεμινάριο Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Για δύο χρόνια (2003 – 2005) ήμουν υπεύθυνη και ψυχολόγος στο διαγνωστικό κέντρο “Μέθοδος DDFAO” στη Θεσσαλονίκη. Η Θεραπευτική Ιππασία ήταν το αντικείμενο που με κέρδισε, καθώς αγαπώ πολύ τα ζώα και, έχοντας δύο δικά μου άλογα, βιώνω τις ευεργετικές ιδιότητες τους και στην καθημερινότητα μου. Αποφάσισα να αφιερώσω τη ζωή μου στο λειτούργημα της θεραπείας μέσω του αλόγου, μιας θεραπείας που στο εξωτερικό συνταγογραφείται και έχει θαυμαστά αποτελέσματα σε πλήθος προβλημάτων και διαταραχών.

Εκπαιδεύτηκα και θήτευσα ως συνεργάτης ψυχολόγος στην Εταιρεία Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Ιππασίας Θεσσαλονίκης και παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος, όπως και σεμινάρια με αναγνωρισμένους εκπαιδευτές αλόγων, όπως ο Σταύρος Βεργής και ο Franklin Levinson. Έχω μεταπτυχιακή ειδίκευση στην ειδική αγωγή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έχω ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδίκευσης στη θεραπευτική ιππασία, πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (Horses in Education and Therapy International HETI) μέσω του Pensylvanian Council on Therapeutic Horsemanship.

To 2012 ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ίδρυσης του κέντρου θεραπευτικής ιππασίας “Ιπποστήριξη“, σε συνεργασία με τη συνάδελφο Μητρούλη Μαρία, στον τόπο μου, το Λαγκαδά, όπου και εργάζομαι εθελοντικά ως ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας από τον Οκτώβριο του 2013.

No Fields Found.