6948 727166
+

άλογα

Το άλογο είναι ο πολύτιμος και απαραίτητος συνεργάτης στις συνεδρίες Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Ιππασίας.

Η εκπαίδευση του “θεραπευτικού αλόγου” είναι μακροχρόνια και πολυδιάστατη. Η ψυχική και σωματική υγεία του αλόγου, σε συνδυασμό με τον ήρεμο και φιλικό χαρακτήρα του, αποτελούν τη βάση από όπου ξεκινάει και η εκπαίδευση του.

Η σχέση που αναπτύσσουν οι αναβάτες με το άλογό τους είναι μοναδική. Σχέση αγάπης, επαφής, σεβασμού και συνεργασίας. Κάθε αναβατης μαθαίνει να φροντίζει το άλογό του και να σέβεται τις ανάγκες και το χαρακτήρα του. Το άλογο είναι συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα. Με τα δικά του πόδια βαδίζουμε, στην πλάτη του μαθαίνουμε, με μια αγκαλιά το επιβραβεύουμε.

Στην Ιπποστήριξη επιλέξαμε με προσοχή τα άλογα-συνεργάτες μας, εστιάζοντας στο χαρακτήρα, στην ηλικία, στη μορφολογία και στην κίνηση τους. Και τα 3 άλογά μας ολοκλήρωσαν επιτυχώς 3μηνη εκπαίδευση στις δραστηριότητες, στα ερεθίσματα, στα παιχνίδια, στο βηματισμό και στην εκτέλεση συνεδριών θεραπευτικής ιππασίας. Είναι φιλικά, κοινωνικά, ήρεμα, υγιή, συνεργάσιμα, με σωστή ανατομία και κίνηση για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών.


Μαριλού

Η Μαριλού, θηλυκό άλογο ράτσας Χάφλιγκερ, είναι μαζί μας από 2,5 ετών, γεννηθείσα το Μάρτιο του 2010. Έχει εκπαιδευτεί στην ιππασία και έχει εξειδικευτεί στη θεραπευτική ιππασία.

Είναι πολύ φιλική, αποζητά την ανθρώπινη επαφή και εμπιστεύεται απόλυτα τους ανθρώπους. Απολαμβάνει τα χάδια και τις λιχουδιές και αναπτύσσει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Ως νεαρό άλογο είναι γεμάτη ενέργεια και παιχνιδιάρικη διάθεση.

 

Ανθή

Η Ανθή, θηλυκό άλογο , γεννήθηκε το 2004, Ελληνικής ράτσας Πίνδου, είναι μαζί μας από τον Ιούλιο του 2013, όποτε και μας τη δώρισε ο Χρήστος Παπαμιχαήλ, για να αφιερωθεί στο λειτούργημα της θεραπευτικής ιππασίας.

Η Ανθή έχει προυπηρεσία σε παιδική κατασκήνωση και στην ιππασία και ειδίκευση στη θεραπευτική ιππασία. Είναι η αρχηγός των αλόγων, αποζητά την ανθρώπινη προσοχή και τα χάδια, είναι λιχούδα και λατρεύει να είναι το κέντρο της προσοχής.

No Fields Found.